Idea Italia v Ljubljani spet od 7. do 10. aprila

 In Novice

Sveže dobrote iz Italije, vse od Sicilije na jugu do Trentina na severu, spet na Pogačarjevem trgu

Idea Italia, italijanska tržnica s kulinaričnimi dobrotami naše zahodne sosede, bo prvi konec tedna v aprilu, od 7. do 10. aprila 2018, že tretjič gostovala v Ljubljani, na Pogačarjevem trgu. Italijanska karavana bo v središču Ljubljane štiri dni skrbela za kulinarične dobrote in zabavo. Tokrat bodo na tržnici na voljo sveži izdelki iz Sicilije, Trentina, Toskane, Umbrije in Emilie Romagne. V poulični kuhinji bo za zadovoljne želodce poskrbel kuhar Luciano Cattaneo, ki bo pripravljal sveži tipični sicilijanski jedi, arancini, ocvrte polnjene riževe kroglice, in sladico kanoli.

Ponudniki iz Sicilije, najbolj južnega dela Italije, bodo sladkosnedne obiskovalce razveselili s svojimi tipičnimi sladicami, kot je kanoli. Iz severnega Trentina bodo v Ljubljano pripeljali salame iz divjačine in sire s planin, z otoka Sardinija pa kozje in ovčje sire, dolgo obstojen tanek kruh pane carasau in medene dobrote. Romantična Toskana se bo predstavila z raznoliko paleto sirov iz kozjega, ovčjega in kravjega mleka, obogatenih tudi z vinom in pivom, pa tudi z merjaščevimi salamami, odličnim vinom in olivnim oljem. Pokrajina Umbrija slovi po svojih suhomesnatih izdelkih, posebej po pršutu, Emilia Romagna pa po parmezanu in mortadeli.

Obiskovalci se bodo lahko poskusili v ročnem nogometu, za najmlajše pa organizatorji pripravljajo italijansko obarvane aktivnosti.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt